Leusden,
31
juli
2017
|
12:08
Europe/Amsterdam

Negen namen in halve finale voor nieuwe SUV van SEAT

  • De namen van de finalisten worden op 12 september tijdens de IAA Frankfurt bekendgemaakt
  • Naam van SEAT’s nieuwe SUV wordt vóór 15 oktober onthuld

Het #SEATseekingName-initiatief heeft geleid tot negen voorstellen die zijn geselecteerd om de toekomstige derde SUV van het merk, die in 2018 op de markt komt, een naam te geven. De negen Spaanse plaatsnamen die uit 10.130 ingeleverde voorstellen werden geselecteerd en op 12 september kans maken op een finaleplaats, zijn: Abrera - Alboran - Aran - Aranda - Avila - Donosti - Tarifa - Tarraco Teide.

De negen voorstellen die de halve finale haalden, hebben succesvol drie verschillende door SEAT gedefinieerde ronden doorstaan, waarbij nauwlettend werd toegezien door bedrijfsdeskundigen, een extern naambureau en een industrieel- en intellectueel eigendomsbureau.

Passende naam
Aanvankelijk werden namen geselecteerd die passen bij de merkwaarden en de kenmerken van de nieuwe grote SUV, SEAT's derde na de Ateca en de Arona. Daarna ondergingen de namen een zorgvuldige taalkundige verificatie om te verzekeren dat ze in verschillende talen gemakkelijk uit te spreken zijn en met positieve connotaties worden geassocieerd. Tenslotte werd de rechtsgeldigheid van de namen internationaal geverifieerd om te voorkomen dat de namen bijvoorbeeld al door andere merken waren geregistreerd in de markten waar SEAT actief is.

Groot succes
Vanaf nu gaat SEAT in zijn belangrijkste markten verschillende focusgroepen organiseren en testen uitvoeren in de verschillende landen waar het merk auto’s verkoopt, om uit de negen mogelijke namen minstens drie finalisten te selecteren.

“De cijfers spreken voor zich. We zijn erg tevreden over de resultaten van dit initiatief. Het is erin geslaagd om meer dan 130.000 mensen uit 106 landen voor zich te winnen en het merk opnieuw met de Spaanse samenleving en fans over de hele wereld te verbinden. We willen dan ook iedereen bedanken voor hun deelname. Het moment waarop we allemaal de naam van de nieuwe SUV van SEAT zullen kennen is nabij,” aldus SEAT-president Luca de Meo.

Onthulling drie finalisten
Op 12 september zal SEAT de namen van de finalisten onthullen tijdens een persconferentie op de IAA Frankfurt. Vanaf die dag tot en met 25 september krijgt iedereen de kans op zijn of haar favoriete naam te stemmen via www.seat.com/seekingname. De naam die de meeste stemmen krijgt is de winnaar. SEAT zal de naam van de nieuwe SUV vóór 15 oktober bekendmaken.

Op deze manier zal voor de eerste keer in de geschiedenis van het merk de naam van een van zijn modellen door het publiek gekozen worden. De derde SUV van SEAT zal de traditie om zijn modellen naar Spaanse plaatsnamen te vernoemen verderzetten. Een traditie die in 1982 startte met de Ronda en tot vandaag werd verdergezet met de Arona, die eind vorige maand in Barcelona werd gepresenteerd.