Leusden,
12
september
2016
|
15:22
Europe/Amsterdam

Niels Langeveld opnieuw aan kop in SEAT Leon Eurocup

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is Niels Langeveld er dit weekend in geslaagd wederom de leiding in de SEAT Leon Eurocup over te nemen. Een overwinning in de eerste race van het weekend en een zevende plek in de tweede race op zondag brachten de Nederland terug aan de kop van het kampioenschap.

Een derde tijd in de kwalificatie bood Niels Langeveld afgelopen zaterdag goede vooruitzichten op een podiumplaats. Uiteindelijk finishte de coureur – die met de Leon Cup Racer uitkomt voor het team van Baporo Motorsport – de race als tweede. Omdat racewinnaar Mikel Azcona van de wedstrijdleiding na afloop echter een tijdstraf kreeg opgelegd omdat hij zich buiten de track limits waagde, ging de overwinning alsnog naar onze landgenoot. Op zondag was er bovendien een zevende plaats voor Langeveld in de tweede race van het weekend.

Langeveld leidt het SEAT Leon Eurocup kampioenschap nu met 171 punten, gevolgd door Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) met 163 punten en Mikel Azcona (PCR Sport) met 155 punten. Komend weekend staat de volgende race op het programma, in Duitsland op de Nürburgring.