Leusden,
21
december
2016
|
12:50
Europe/Amsterdam

Er was eens… een fabriek die cadeautjes uitdeelde

In de SEAT-fabriek in Martorell, waar iedere dag meer dan tweeduizend auto’s worden gebouwd, rolden deze week voor de eerste keer cadeautjes van de band. Een paar dagen vóór het begin van de kerstvakantie bezochten 28 leerlingen van de Marillac-school in Barcelona de fabriek van de Spaanse autofabrikant, waar SEAT een verrassing voor ze in petto had.

De kinderen kregen een rondleiding langs de productielijn en vonden tot hun grote verbazing op willekeurige locaties cadeautjes: bij assemblagestations, naast lasrobots en op de autonome wagentjes die onderdelen door de fabriek vervoeren. Sommige pakjes kregen ze zelfs uit handen van medewerkers van SEAT.

Educatief speelgoed
“De kerstman is hier vannacht geweest!”, riepen de leerlingen uit toen ze steeds meer cadeautjes langs de assemblagelijn vonden. Aan het einde van de rondleiding wachtte een SEAT Leon ze op, die tot de nok toe was gevuld met educatief speelgoed voor iedereen.

Het initiatief is onderdeel van SEAT’s betrokkenheid bij jong talent en onderwijsprojecten. Het bedrijf richtte zestig jaar geleden de Apprentice School op, een trainingscentrum dat successen boekt met praktijkgerichte cursussen. Op de school zitten momenteel 185 jonge uitblinkers, die later bij SEAT aan de slag kunnen.

De SEAT-fabriek in Martorell produceert in Spanje de meeste auto’s van alle autoproducenten. Afgelopen jaar werden 477.000 exemplaren gebouwd, die naar meer dan 75 landen zijn gedistribueerd.