Leusden,
30
december
2016
|
14:42
Europe/Amsterdam

Vernieuwde SEAT Leon nu te bestellen vanaf € 21.900

  • Rijker uitgerust, nog meer luxe en comfort
  • Aantrekkelijke Business Intense uitvoering voor Leon Style en FR

De prijzen van de vernieuwde SEAT Leon 5-deurs en ST zijn bekend en daarmee is hij per direct te bestellen. Het sportieve Spaanse succesmodel wordt leverbaar vanaf € 21.900*. Nieuw naast de bekende uitvoeringen is de zeer complete en scherp geprijsde Business Intense uitvoering voor de Leon Style en FR. De vernieuwde SEAT Leon staat vanaf januari 2017 bij de SEAT-dealers.

De prijslijst van de vernieuwde SEAT Leon start bij € 21.900* voor de 1.0 Eco TSI Reference. Standaard levert SEAT daarmee al een complete auto met onder meer airco, een multifunctioneel stuurwiel en 16 inch lichtmetalen velgen. Verder is de Leon voorzien van een vernieuwd interieur. Noviteiten zijn de middenconsole, bekleding, elektronische handrem, hoogwaardige afwerking en de gebruikte materialen.

Intense introductie
Nieuw voor de SEAT Leon zijn de aantrekkelijk geprijsde Business Intense introductie-uitvoeringen op basis van de Leon Style en FR. Beide beschikken over het nieuwe Media System Navi met overzichtelijk en intuïtief 8 inch touchscreen, parkeersensoren voor en achter, DAB+ digitaal audiosysteem, Keyless entry/go, draadloze telefoonlader, High Beam Assist, Lane Assist en meer. De Leon Style Business Intense is leverbaar vanaf € 24.500* met 1.0 EcoTSI motor; de FR Business Intense is er vanaf € 31.800* met 1.8 TSI motor en 132 kW/180 pk. Deze sportieve FR-variant heeft onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen, een met 15 mm verlaagd sportonderstel, SEAT Drive Profile, donkere ruiten achter en een zwarte dakhemel.

Xcellence en X-PERIENCE: luxe en avontuur
Voor liefhebbers van luxe en avontuur zijn er de compleet uitgeruste SEAT Leon Xcellence – het nieuwe topmodel voor de Leon – en de avontuurlijke X-PERIENCE. De Xcellence heeft standaard alle denkbare luxe en comfort, zoals

Ruime modellenkeuze
De vernieuwde SEAT Leon is er in eerste instantie als 5-deurs hatchback en als ST stationwagon (meerprijs ST t.o.v. 5-deurs: € 1.000), de 3-deurs SC volgt iets later. Voor liefhebbers van puur sportief rijden is er de vernieuwde SEAT Leon CUPRA met liefst 221 kW/300 pk. Die krachtbron vormt tevens de top van het motorengamma dat zes benzinemotoren en vier diesels telt, waaronder een nieuwe 1.6 TDI met 85 kW/115 pk. Daarnaast is er een 1.4-liter motor op aardgas (CNG). Voor de overbrenging is er afhankelijk van de krachtbron keuze uit een handgeschakelde 5 of 6-versnellingsbak en een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling. Verder vertrouwt de Leon op nieuwe velgdesigns en drie nieuwe carrosseriekleuren: Desire red, Mystery blue en Boheme purple.

*) Genoemde consumentenadviesprijzen zijn per 1 januari 2017 en inclusief BTW, BPM, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor kosten en verkoopinformatie seat.nl.