25
september
2013

SEAT Mii noteert hoogste score ooit in EcoTest Consumentenbond

Ten behoeve van de EcoTest nam de Consumentenbond/ADAC** een 50 kW (68 pk) sterke Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive Style op aardgas, met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,4 m3 aardgas op 100 km en een CO2-uitstoot van 79 g/km (fabrieksopgaven). Waarden die deze uitvoering van de Mii een energielabel A bezorgen en waarmee zakelijke rijders in aanmerking komen voor slechts 14% fiscale bijtelling, ook in 2014. Een belangrijke reden voor de uitzonderlijk hoge EcoTest-score van de SEAT Mii was, naast het maximale puntentotaal voor de uitstoot van schadelijke deeltjes, vooral het geringe praktijkverbruik en daarmee in lijn de zeer lage CO2-emissie. In de EcoTest noteerden de Consumentenbond en ADAC volgens hun eigen testcyclus een testverbruik van slechts 3,15 kilogram aardgas per 100 kilometer.EcoTest

In de EcoTest van de Consumentenbond/ADAC komen twee criteria nadrukkelijk aan de orde: het verbruik (uitgedrukt in CO2-uitstoot in gram per kilometer) en de uitstoot van schadelijke stoffen. Bij dat laatste onderdeel kan een auto maximaal 50 punten scoren, bij het verbruik zijn er nu al auto`s die over de 50 punten heen gaan. Het totaal van de twee scores wordt omgerekend naar een rapportcijfer, waarbij 100 punten staat voor een 10. De SEAT Mii 1.0 EcoFuel Ecomotive is leverbaar vanaf € 11.200,-.* Klik hier voor meer informatie over de EcoTest door de Consumentenbond.

** De EcoTest wordt uitgevoerd door de gerenommeerde Duitse instantie ADAC, die net als de Consumentenbond deel uitmaakt van International Consumer Research and Testing Ltd (ICRT).

Contactpersoon
Deel dit nieuws
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws