22
april
2008

SEAT maakt prijzen nieuwe Ibiza bekend

De SEAT Ibiza is ontworpen onder de supervisie van Luc Donckerwolke. De gerenommeerde Chief Designer van SEAT heeft agressief silhouet getekend, waaraan de nieuwe Ibiza zijn aantrekkelijke ‘looks’ te danken heeft. Het voorkomen van de Ibiza is compleet nieuw, waarbij vooral het front en de duidelijke Dynamic Line, het handelsmerk van SEAT, opvallen. Dankzij SEAT’s nieuwe ‘Arrow Design’ concept zijn de koplampclusters en de grille onder de voorste rand van de motorkap geplaatst, waardoor het front een agressieve uitstraling heeft gekregen. Tegelijkertijd zorgt de Dynamic Line aan de zijkant voor een duidelijk en opvallend stylingdetail. De gespierde schouders en wielkasten, de buitenspiegels die onder de raamlijn zijn geplaatst en de efficiënte luchtinlaat onder de voorbumper bezorgen de nieuwe Ibiza een opvallend gespierd uiterlijk en een jonge uitstraling.


Evenals de buitenkant, geeft het interieur blijk van een sportief karakter waarbij direct duidelijk wordt dat de ontwerpers veel nadruk hebben gelegd op de productiekwaliteit en de gebruikte materialen. Het resultaat is een bijzonder sportief interieur dat volop kwaliteit ‘ademt’.


De (ten opzichte van de derde generatie Ibiza) toegenomen uiterlijke en interieurafmetingen hebben er voor gezorgd dat het sportieve design van het vijfdeurs koetswerk praktischer dan ooit is. De nieuwe SEAT Ibiza is 4.052 mm lang, 1.693 mm breed en 1.445 mm hoog. De wielbasis meet 2.469 mm. Naast een riant interieur heeft de extra lengte geresulteerd in een kofferbakinhoud die met liefst 25 liter is uitgebreid tot in totaal 292 liter.


Technologische innovaties

Niet alleen de looks van de nieuwe SEAT Ibiza zijn state-of-the-art, ook onderhuids is de vierde generatie Ibiza zijn tijd ver vooruit. Zo is de Ibiza 2008 bijvoorbeeld leverbaar met Hill Hold Control, een hulpmiddel dat er voor zorgt dat de auto op hellingen twee seconden blijft staan nadat het rempedaal is losgelaten en alvorens het gaspedaal wordt beroerd. Tevens is voor de Ibiza een nieuwe Fog Lamp Cornering functie leverbaar, waarbij de afzonderlijke mistlampen in een bocht automatisch worden ingeschakeld, ter verbetering van het zicht. Wanneer de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld bij snelheden lager dan 40 km/u of wanneer het stuurwiel een bepaalde stuuruitslag bereikt, wordt automatisch de mistlamp aan die kant van de auto geactiveerd voor extra zicht in de bocht. Andere noviteiten zijn de krachtige Bi-xenon koplampen met AFS, een in de radio geïntegreerd Bluetooth-systeem en een aansluitmogelijkheid voor een portabel navigatiesysteem in het midden van het dashboard.


Motoren: ruime keuze

De nieuwe SEAT Ibiza wordt in Nederland leverbaar met een zeer ruime keuze qua motorisering, met drie benzinemotoren en drie turbodiesels. De 1.2 (70 pk), 1.4 (85 pk) en 1.6 (105 pk) benzinemotoren zijn alle uitgerust met vier kleppen per cilinder. Alle drie zijn ze standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak en onderscheiden ze zich door een gematigd brandstofverbruik en lage CO2-emissies, die onder de 160 g/km uitkomen.


Ook de dieselmotoren laten indrukwekkende prestatiecijfers en koppelwaarden noteren. Aan de basis van de reeks staat de zuinige, driecilinder 1.4 TDI (80 pk). Daarnaast levert SEAT voor de Ibiza een viercilinder 1.9 TDI met 90 en 105 pk. De drie diesels worden eveneens gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.


Drie niveaus met omvangrijke standaarduitrusting

SEAT gaat de nieuwe Ibiza in Nederland in drie voor SEAT bekende uitrustingniveaus leveren: Reference, Stylance en Sport-Up. Eén van de kernwaarden van SEAT is altijd de omvangrijke standaarduitrusting geweest en de nieuwe Ibiza vormt daarop zeker geen uitzondering. De Reference basisuitvoering is standaard bijvoorbeeld al voorzien van ABS evenals een airbag voor d

Contactpersoon
Deel dit nieuws
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws