Leusden,
24
maart
2016
|
17:10
Europe/Amsterdam

SEAT Ateca: de best rijdende SUV in zijn klasse vanaf € 25.900

  • Vanaf september bij de Nederlandse SEAT-dealers
  • Zowel benzine- als dieselmotoren naar wens ook met DSG-automaat met dubbele koppeling
  • Onderscheidend in dit segment qua design, ruimte en innovatieve technologieën

Met de SEAT Ateca introduceert SEAT in september de best rijdende SUV in zijn klasse. Een SUV die zich daarnaast niet alleen onderscheidt qua design, maar ook in interieur- en bagageruimte (510 liter) en een compleet aanbod aan innovatieve technologieën en assistentiesystemen. Met een vanafprijs van € 25.900* biedt de SEAT Ateca in het segment van de compacte SUV’s bovendien een aangename combinatie van hoogwaardige kwaliteit en ‘value for money’.

Met de Ateca brengt SEAT voor het eerst een SUV op de markt. Veel elementen, waaronder de trapeziumvormige grille, de scherp gelijnde dorpels en de driehoekige lichtelementen, zijn bekende trekken van de Leon, die ook als basis voor de Ateca dient. Toch is elk detail zorgvuldig gevormd om de auto een geheel eigen identiteit te geven.

Ook met automaat
SEAT levert de Ateca met een uitgebreide selectie TSI benzine- en TDI dieselmotoren – alle met turbotechnologie – en naar wens met voor- of vierwielaandrijving. SEAT onderscheidt zich in dit segment door een groot aantal benzine- en dieselmotoren naast een handgeschakelde versnellingsbak naar wens ook met een DSG-automaat met dubbele koppeling te leveren.

De prijslijst van de SEAT Ateca begint bij € 25.900* voor de 1.0 TSI (85 kW/115 pk) Reference. Naast deze driecilinder turbo benzinemotor wordt de Ateca tevens leverbaar met de 1.4 EcoTSI benzine met 110 kW/150 pk. Op dieselgebied start het aanbod met de 85 kW/115 pk sterke Ateca 1.6 TDI Reference vanaf € 29.900*, gevolgd door de Ateca 2.0 TDI met 110 kW/150 pk en Ateca 4-DRIVE 2.0 TDI met 140 kW/190 pk.

Xcellence: nieuw topmodel voor SEAT
Standaard is de Ateca in alle gevallen voorzien van onder meer lichtmetalen velgen, zwarte dakrailing en wielomlijsting, in carrosseriekleur meegespoten spiegels en deurgrepen, handbediende airconditioning, een middenarmsteun en het media system touch met 5 inch touchscreen.

Vervolgens loopt het modelprogramma qua uitrusting op via de Style tot aan de voor SEAT nieuwe Xcellence-uitvoering, de meest comfortabele en luxe variant. Als Style krijgt de Ateca extra onder andere 17 inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, LED-achterlichten, cruise control, Climatronic, Full-Link (Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink), een lederen stuur met stuurwielbediening en het media system plus met een 8 inch kleuren touchscreen inclusief acht speakers.

Als overtreffende trap vertrouwt de Ateca Xcellence, de meest luxueuze uitvoering, aanvullend op:

  • 18 inch lichtmetalen velgen
  • Achteruitrijcamera
  • FULL Led verlichting
  • Keyless entry/go
  • Chromen dakrailing en raamomlijsting
  • Licht & regensensor
  • Donker getinte ramen achter
  • Media system Navi met 8 inch kleuren touchscreen
  • Sportstoelen voor met Alcantara-bekleding
  • Zwarte hemelbekleding
  • LED interieur / sfeerverlichting
  • Automatisch dimmende binnenspiegel
  • SEAT Drive Profile

Riant aanbod aan assistentiesystemen en innovaties
Los van de drie vastomlijnde uitvoeringen levert SEAT voor alle varianten van de Ateca diverse optiepakketten. Zo is de Ateca Style bijvoorbeeld te combineren met een pakket bestaande uit navigatie, een achteruitrijcamera, donker getinte ramen achter, DAB+, Park assist, FULL LED, een licht & regensensor en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Verder onderscheidt de SEAT Ateca zich in deze klasse door een riant aanbod aan nieuwe assistentiesystemen en innovaties, als losse optie of als onderdeel van de optiepakketten. Voorbeelden zijn een topview camera, een elektrische achterklep met voetbediening, een file-assistent die tijdens filerijden het stuur, de rem en het gaspedaal overneemt, dodehoekdetectie, draadloos opladen van mobiele telefoons en lane assist.

Vanaf september staat de SEAT Ateca in de Nederlandse showrooms.

 

De prijzen van alle Ateca-uitvoeringen, opties en Upgrade-pakketten zijn beschikbaar in de prijslijst in de bijlage.
 

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.seat.nl.