19
april
2010

De nieuwe SEAT Alhambra – functioneel en zuinig alternatief voor actieve gezinnen

“Innovatie en intelligentie vormen de basisingrediënten van onze nieuwe Alhambra. Hij markeert een belangrijke stap voorwaarts, zowel gezien de praktische bruikbaarheid als qua dynamiek en veiligheid,” verklaart James Muir, President van SEAT, S.A. “Zijn indrukwekkende concept combineert vooruitstrevende functionaliteit met innovatieve technologie, kwaliteit en vakmanschap en niet te vergeten een uitstekende value for money, zoals het een SEAT betaamt.”


 


Formaat


De Alhambra heeft het perfecte postuur voor een Europese MPV. Zijn toegenomen formaat zorgt voor een prima interieurruimte. Dankzij het optimale zicht en scherpe stuurkarakter is de Alhambra zeer wendbaar in het drukke stadsverkeer. De nieuwe Alhambra is met een lengte van 4,85 meter maar liefst 22 centimeter langer dan zijn voorganger, terwijl hij negen centimeter breder is geworden. Zelfs op de derde zitrij is er meer dan voldoende ruimte voor twee volwassenen om comfortabel te kunnen zitten. De grote schuifdeuren (optioneel elektrisch bedienbaar) vergemakkelijken de instap. De bagageruimte is meer dan genereus. Met vijf inzittenden bedraagt deze 885 liter, een waarde verder uit te breiden tot 2.297 liter met enkel de twee voorstoelen in gebruik.


 


Stoelindeling


Centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Alhambra stond de intelligente en zeer veelzijdige stoelindeling. De Alhambra is leverbaar met vijf, zes of zeven zitplaatsen. Wanneer meer bagageruimte gewenst is, hoeven de stoelen op de tweede en derde rij niet langer verwijderd te worden. In plaats daarvan verdwijnen ze eenvoudig in de vloer dankzij het ‘Easy-Fold’ systeem. De stoelen op de middelste rij kunnen bovendien ook in lengterichting worden verplaatst, waarbij geïntegreerde kinderzitjes optioneel leverbaar zijn. De zitpositie van zowel bestuurder als voorpassagier combineert maximaal zicht met een sportief gevoel en perfecte ergonomische eigenschappen.


 


Design


Het dynamische karakter van de nieuwe Alhambra komt duidelijk tot uiting in zijn design. De brede, strakke proporties, duidelijke lijnen en opvallende wielkasten geven de auto een krachtig uiterlijk en een sportieve aantrekkingskracht die ongebruikelij

Contactpersoon
Deel dit nieuws
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws